Bamsene erobrer Haukåsen

Lørdag 13. mai kl 11.00 varmer bamsene opp til Eurovision-finale med skogtur til Haukåsen i Østmarka.

Etter gode tilbakemeldinger fra turen til Vettakollen i august klemmer vi til med en ny skogstur. Dette blir som sist en ganske så snill tur, selv om du også her må regne med litt stigning som stedvis kan merkes på blodpumpa. Men ta det med ro, vi har ikke tenkt å spurte av gårde opp bakkene, vi tar den tiden vi trenger.
På toppen av Haukåsen troner Haukåsen radarstasjon, og den kan ses fra store deler av Oslo som en kjempestor hvit «golfball» over tretoppene. Om du som flere andre har lurt på hva den golfballen er for noe, så har du muligheten til å ta den nærmere i øyesyn på denne turen.

Oppmøte:
Vi møtes kl 11.00 på Lutvann, ved snuplassen i krysset mellom Ole Messelts vei og Lutvannsveien (rett bortenfor Lutvann leir og på oversiden av Lutvann skole). Her starter turveien inn i Østmarka, og ved bommen vil dere treffe på turvertene for dagen, John-Olav Storvold (976 12 679) og Thor Even Skotgård (905 85 265).

Adkomst:
Letteste adkomst til Lutvann for denne turen er med buss 69 der Lutvann er siste holdeplass på denne bussruta. Kommer du med T-bane (linje 2) fra byen hopper du av på Haugerud stasjon og krysser Tvetenveien der bussholdeplassen er. Bussen går bare en gang i timen så du kan også vurdere å ta T-banen til Trosterud og istedet gå bakken opp til møteplassen derfra. Beregn ca. 10 minutter fra Trosterud stasjon og opp til møtepunktet.

Turtid:
Vi regner ca 3 timer +/- for turen tur/retur. For de som ønsker å ta en annen vei tilbake er det mange muligheter fra Haukåsen da det går turstier i mange retninger. På denne turen legger vi opp til å returnere samme vei vi kom opp, men for de som ønsker en annen turvei tilbake kan Lutvann rundt anbefales.

Hva skal du ha med deg?
På denne turen pakker du med deg det du måtte ønske av klær/mat/drikke da det ikke er muligheter å kjøpe noe på Haukåsen.

Så håper vi det er flere turklare bamser der ute som kan tenke seg en dag ute i friluft med andre hyggelige bamser.
Velkommen skal dere være!

Hilsen John-Olav og Thor Even

Webmaster Norway Bears

Dette er webmaster-kontoen for www.norwaybears.com. Kontoen brukes av Bamseklubben til å legg ut nyhetssaker og administrere ting og tang. Ta kontakt ved å sende en e-post eller bruke tilbakemeldingsskjemaet på siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *