Meksikansk Fiesta – Medlemsfest 20. oktober

Meksikansk fiesta – De dødes dag*
Lørdag, 20. oktober kl. 18 – 01
Grendehuset, Korsgata 16, Oslo. Se kart her: https://goo.gl/maps/Pw4aWMdEsHE2

Vi tilbyr velkomstdrink, hovedrett, kaffe med avec og kaker, snacks.
Ta med egen drikke.
Det blir quiz og annen underholdning.
Ingen kleskode, men hyggelig med alle som kler seg i henhold til tema.

Pris: 300 kr. per person.
Betales inn til konto 1214 33 60871 eller vippses til 47847540 senest fredag, 12. oktober.
Du anses som påmeldt når pengene har kommet inn på konto.
Send mail til paamelding@norwaybears.com for å bekrefte påmelding etter du har betalt.

Det er begrenset med plasser – “første bamse til mølla”-prinsippet gjelder.
Medlemmer og deres gjester er hjertelig velkomne.

* fra Wikipedia. De dødes dag (spansk: Día de Muertos) er en meksikansk feiring som finner sted den 1. og 2. november. Dagens feiring er en blanding av prekolumbiansk kulturer og de katolske alle sjelers dag og allehelgensdag.

Det er en festdag både i Mexico og Sentral-Amerika samt store deler av USA hvor det befinner seg mange meksikanere og sentralamerikanere.

Opprinnelsen for feiringen av de dødes dag i Mexico kommer fra før de spanske conquistadorene ankom kontinentet. Det er registrert feiringer fra aztekere, mayaere, purépechaer, nahuaer og totonacaer. Tegn tyder på at feiringene har foregått i flere tusen år.

 

Og fra en artikkel på aktivioslo.no:

«De dødes dag feires i Mexico 1. og 2. november. Skikkene består av en blanding av gamle indianske tradisjoner fra før-columbiansk tid og skikkene for den katolske helligdagen Alle sjelers dag.

Fargerik feiring 
I de fleste katolske lande er skikkene i forbindelse med Alle Sjelers dag enkle, men slike er det ikke i Mexico. Her er feiringen svært fargerik og flott –  feiringen er verken trist eller makaber.

Familiesammenkomst med døde og levende
Den er som en familiesammenkomst hvor alle er til stede, både levende og døde. Feiringen skiller seg særlig fra den vanlige katolske ved at meksikanerne markerer at døde trenger materielle ting i den neste verden. Særlig er folk opptatte av at de døde skal få mat og drikke.»

Webmaster Norway Bears

Dette er webmaster-kontoen for www.norwaybears.com. Kontoen brukes av Bamseklubben til å legg ut nyhetssaker og administrere ting og tang. Ta kontakt ved å sende en e-post eller bruke tilbakemeldingsskjemaet på siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.