Om Bamseklubben

Den Norske Bamseklubben ble grunnlagt av en gruppe menn som mente at de kunne skape et trygt og inkluderende miljø der homofile menn i alle aldre kunne treffes, skape nettverk og oppleve hyggelige ting sammen. Som felles referanse hadde vi bamse/bear-begrepet, og det handlet både om fysisk utseende og om væremåte.

Etter hvert har Bamseklubben vokst og blitt en stor klubb med medlemmer i alle aldre og fasonger. Bamseklubben er en del av en større internasjonal bevegelse som både i Norge og ellers i verden omfatter menn som definerer seg som bamser, chubbies, cubs og chasers. Blant klubbens medlemmer er det også vanlig med til dels betydelige aldersforskjeller hos par, og/eller menn som søker en partner i en annen aldersgruppe – daddies og admirers.

I Bamseklubben har det alltid vært et viktig prinsipp at alle som definerer seg som menn er velkomne så lenge en deler klubbens ideer om inkludering, omsorg og sosialt engasjement. Vi både dyrker og leker med maskulinitet. De ytre faktorene er viktige, men ikke avgjørende.

Bamseklubben fungerer i utgangspunktet som en lokal forening i Oslo. Her foregår det meste av klubbens aktiviteter. Klubbens medlemmer kommer imidlertid fra hele landet. Bamseklubben har også et betydelig samarbeid med lignende klubber både i Stockholm, Göteborg og København.

Sosiale nettverk etablert i forbindelse med samlinger i klubbens regi sentralt, lever videre som viktige møteplasser andre steder i landet. Slike nettverk blir som oftest til vennegjenger, men også til mer organiserte miljøer, som i Hedmark og på Sørlandet.

Den Norske Bamseklubben arrangerer jevnlige treff og fester i hovedstaden. Det arrangeres åpne fester hvor alle som vil kan komme, og medlemsfester som er bare for medlemmer. Hver siste fredag i måneden arrangeres det ”bearpub” på en av byens puber. Et par ganger i året samler vi flere aktiviteter i forbindelse med en helg slik at utenbys medlemmer får med seg flere arrangementer når de kommer til Oslo.

Klubben har en egen kulturgruppe, BamseBraKultur, som organiserer teaterkvelder og lignende. Det arrangeres også turer til inn- og utland.

Klubben sender ut elektroniske nyhetsbrev jevnlig til alle medlemmer, og vi finnes på Facebook, Twitter og Instagram.

Lokalavdelingene lager sine egne aktivitetsplaner.

Den Norske Bamseklubben har som mål å bidra til at flest mulig homofile menn får et godt liv og å ønske nye medlemmer velkommen med åpenhet og imøtekommenhet.

Dersom du selv ønsker kontakt med Bamseklubben, eller du kjenner noen som kunne ha glede av å komme i kontakt med Bamseklubben ber vi om at du benytter vårt tilbakemeldingsskjema eller sender en e-post til info@norwaybears.com. Hvis du har lyst å bli medlem i klubben nå med det samme inn så kan melde deg inn og du betale årskontingenten online her: https://www.norwaybears.com/bli-medlem/.

Bamseklubbens vedtekter finner du her: https://www.norwaybears.com/om-bamseklubben/vedtekter-for-den-norske-bamseklubben/

Harde fakta

 • Stiftet i 1999
 • Rundt 300 medlemmer
 • Bearpub siste fredag hver måned
 • Jevnlige åpne fester i Oslo
 • Bamse BraKultur arrangerer kulturelle arrangementer for medlemmene
 • Lokalavdeling på Sørlandet
 • Samarbeid med klubber i de andre nordiske landene og andre steder

Myke fakta

 • Inkluderende
 • Åpent
 • Hyggelig og sosialt
 • Trygt
 • Uhøytidelig

Du finner oss også andre steder på internett

Norway Bears

4 Responses

 1. tim-magnus tapper sier:

  kan man köpa medlems skap på festen eller

 2. Mats Unden sier:

  Hei
  Hva koster medlemskapet?
  Hilsen Mats

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *